N i e u w s f l i t s e n

 

loopochtend 02-10-2023

31-10-2023

Donderdag 2 november 2023 is weer de eerste donderdag van de maan, dus inloopochtend!
Het bestuur van de Stichting Oud Sassenheim nodigt donateurs en belanghebbenden hiervoor uit.

Op deze ochtend kunt u kennismaken met enkele vrijwilligers, voor zover dat nog nodig is natuurlijk. Op de tafels liggen fotoboeken, waarin u naar hartenlust kunt kijken. Samen met tafelgenoten kijken is natuurlijk ook leuk: vaak zijn foto’s aanleiding voor het ophalen van allerlei herinneringen. De mooiste verhalen doen dan de ronde!

Van de werkgroep Historie zijn er altijd welk enkele vrijwilligers aanwezig; aan hen kunt u uw vragen stellen over van alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft. Ook kunt u foto’s laten scannen.
De werkgroep Genealogie is met vele projecten bezig. Ten denken valt aan het werken aan het Sassenheims Biografisch Woordenboek. Ook kunnen hier bidprentjes en rouwkaarten aangeboden worden voor ons archief.

Tijdens de inloop zal Sassemers; 5 worden getoond. Gemaakt door Ton van der Wiel in 2010 en recentelijk bewerkt en ingesproken door zijn broer Frans. In de presentatie staan weer veel oude panden en bekende personen. De foto is van de kiosk annex snoeptent van Cor van Werkhoven en stond op de hoek van de Ter Leedelaan en de Hoofdstraat. De foto dateert uit eind 1940. De kiosk heeft er tot begin jaren ’50 gestaan. Daarna is Thomas van Kesteren er met zijn patatkraam gekomen.

De presentatie begint om 10:30 uur. Na afloop kunt u de tentoonstelling Sikkens Lakfabriek bekijken.

Locatie: De Coy, Kagerdreef 72, Sassenheim.

De zaal is open vanaf 09:45 uur. Om 12:00 uur beginnen we zo’n beetje met opruimen.

 SOS Restauratieprijs 2023 Bijdorpstraat 41 2 

Kiosk annex snoeptent van Cor van Werkhoven.
Foto eind 1940.

Sponsor Uitgelicht