N i e u w s f l i t s e n

 

Inloop 6 juli

07-06-2023

Op donderdag 6 juli 2023 is het weer de eerste donderdag van de maand, dus inloopochtend! Het bestuur van Stichting Oud Sassenheim nodigt donateurs en belanghebbenden hiervoor uit

Op deze ochtend kunt u kennismaken met enkele van onze vrijwilligers, voor zover dat nog nodig is natuurlijk. Op de tafles ligeen fotoboeken, waarin u naar hartelust kunt kijken. Samen met de tafelgenoten kijken is natuurlijk ook leuk: vaak zijn de foto's aanleiding voor het ophalen van ellerlei herinneringen. De mooiste verhalen doen dan vaak de ronde!

Van de werkgroep Historie zijn er altijd wel enkele vrijwilligers aanwezig; aan hen kunt u uw vragen stellen over van alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft.  Ook kunt u foto"s laten scannen. 
De werkgroep Genealogie is met vele projecten bezig. Te denken valt aan het werken aan het Sassenheims Biografisch Woordenboek. Ook kunnen hier bidprentjes en rouwkaarten aangeboden wordn voor ons archief.

Frans van der Wiel geeft de presentatie 'Herkent u ze nog, de Sassenheim' n. 15. We zien o.a. 't Bruine Paard, nog met de veranda en balkon. De foto is genomen inhet begin van de vorige eeuw vanuit de Kerklaan. Er was ook een tramhalte, de personen voo rhet pand wachten waarschijnlijk op de tram. Links zien we de winkel van Kuneman. Naast de winkel staat een mandfles, die ook op de tram gezet zal worden. (Kuneman had ook een depot voor goederen, die met de tram vervoerd moesten worden).

Locatie: De Coy, Kagerdreef 72, Sassenheim. De zaal is open van 09:45 uur. Om 12:00 uur beginnen we zo'n beetje met opruimen.

 Bruine Paard 

Sponsor Uitgelicht