Jacobafestival klapstuk op Open Monumentendag Sassenheim

Open Monumentendag 2022 is in Sassenheim succesvol verlopen. Dankzij het mooie weer zijn er velen op uitgetrokken. Zoals te verwachten was heeft het Jacobafestival in de Ruïne van Teylingen veel publiek getrokken. Stichting Oud Sassenheim (SOS) had gerekend op 200 mensen, maar het is ruim het dubbele geworden. Het culturele samenspel tussen harmonievereniging Crescendo, het Voorhouts Kamerkoor en toneelvereniging Pankras bleek een gouden greep. Onder regie van Marleen van Leeuwen uit Voorhout was een prachtige, muzikale uitvoering te zien over het leven van Jacoba van Beieren. De binnenring van de ruïne bleek een mooie akoestiek te hebben voor de  perfect gekozen muziek- en zangstukken met betrekking tot de vele historische momenten uit het leven van Jacoba van Beieren. Koor en musici ontvingen na elke partij een spontaan applaus. Hartverwarmend waren de door jeugdige spelers opgevoerde Hoekse en Kabeljauwse twisten. Door het inzetten van een verteller kon het publiek het verhaal goed volgen op de voor Jacoba van Beieren historische grond.

In Sassenheim mocht niet allen de Ruïne van Teylingen zich verheugen op veel publiek. Ook het Oude Koningshuys kon het toegestroomde aantal bezoekers maar met moeite aan. Voor het beklimmen van de toren van de Pancratiuskerk werden de voorgeschreven aantallen maar

oogluikend overschreden. De Oude Dorpskerk en het park van landhuis Ter Leede kregen over de dag heen aanvaardbare aantallen bezoekers te verwerken. De SOS kijkt terug op een mooi verlopen Open Monumentendag 2022.  

          

Foto: Jacobafestival in Ruïne van Teylingen, Open Monumentendag 2022        

       

Sponsor Uitgelicht