N i e u w s f l i t s e n

 

Inloop SOS

03-08-2022

Op donderdag 4 augustus 2022 is het weer EERSTE DONDERDAG VAN DE MAAND, dus inloopochtend! Het bestuur van de  Stichting Oud Sassenheim nodigt donateurs en belangstellenden hiervoor uit.

Op deze ochtend kunt u kennismaken met enkele van onze vrijwilligers, voor zover dat nog nodig is natuurlijk. Op de tafels liggen fotoboeken, waarin u naar hartelust kunt kijken. Samen met tafelgenoten kijken is natuurlijk ook leuk: vaak zijn foto’s aanleiding voor het ophalen van allerlei herinneringen. De mooiste verhalen doen dan vaak de ronde! Van de werkgroep Historie zijn er altijd wel enkele vrijwilligers aanwezig; aan hen kunt u uw vragen stellen over van alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft. Ook kunt u foto’s laten scannen.

De werkgroep Genealogie is met vele projecten bezig. Te denken valt aan het werken aan het Sassenheims Biografisch Woordenboek. Ook kunnen hier bidprentjes en rouwkaarten aangeboden worden voor ons archief.

Er zijn ook vrijwilligers bezig met het ‘opschonen’ van het archief, met het rubriceren van krantenknipsels en geschonken archieven. Tevens wordt er gewerkt aan het archiveren en digitaliseren van foto’s en filmmateriaal. Dit wordt dan op de Beeldbank geplaatst, zodat u dit thuis op uw gemak kunt bekijken.

De presentatie door Frans van der Wiel ‘Herkent u ze nog de Sassemers nr. 9’ is gemaakt in 2014 en begint om 10.30 uur. Er zit weer van alles in, er zijn mooie kleurenfoto’s van eind jaren ‘50, gemaakt door Dick Wilbrink. Bekende en minder bekende Sassemers, een van de  Sikkensbranden. Een mooie foto van een hangend mozaïek van Michiel de Ruyter enz. enz.

De expositie ‘Het Rijke Roomse Leven’ kan daarna ook bezocht worden

 De Coy, Kagerdreef 72, Sassenheim.
De zaal is open vanaf 9.45 uur.
Om 12.00 uur beginnen we zo’n beetje met opruimen. 

Zoom

Het mozaïek is gemaakt in 1957 en het
hing aan de gevel bij Warnaar & Co. N.V. 

Sponsor Uitgelicht