N i e u w s f l i t s e n

 

Inloop: Sassenheim van Toen

29-05-2022

Geïnteresseerden in Sassenheim kunnen tijdens de komende inloop van Stichting Oud Sassenheim hun hart weer ophalen. Frans van der Wiel zal dan ‘De Sassemers nr. 7 presenteren.

Dit is de laatste presentatie die zijn broer Ton nog heeft gemaakt. De reeks is daarna voortgezet door Frans, die van de oude versies inmiddels een ‘remake’ heeft gemaakt.

In nr. 7 worden bekende panden en straatbeelden van vroeger getoond en passeren weer veel oud-Sassemers de revue. Veel panden zijn inmiddels gesloopt. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog de drie panden die tegenover de Vomar aan de Hoofdstraat stonden? Ooit stond daar de witte kosterswoning van de St. Pancratiuskerk. Nu op die plek, een telefoonwinkel, juwelier Wielinga en een buurtwinkel.  In de komende presentatie zijn ook filmpjes verwerkt over de Hoofdstraat van toen en van een schaatswedstrijd uit vervlogen tijden op de Zandsloot.

Bijna alle foto’s in de presentatie zijn terug te vinden in de beeldbank op de website van Stichting Oud Sassenheim. Op Instagram wordt hieruit elke dag een foto met beschrijving getoond. Op Facebook verschijnen n.a.v. de foto’s vaak leuke reacties en anekdotes van volgers. De SOS heeft inmiddels meer dan 400 volgers op Instagram.

De komende inloop is donderdagmorgen 2 juni in De Coy, Kagerdreef 72. Aanvang 10.00 uur. ’s Morgens en ’s middags kan ook de lopende tentoonstelling worden bezocht over het ‘Rijke Roomse Leven’ met vele voorwerpen, gewaden en afbeeldingen, die prachtig tentoongesteld, een mooi overzicht geven van het rooms-katholieke leven in Sassenheim van toen en nu.

Presentatie en expositie zijn vrij te bezoeken.

 

Zoom

De Hoofdstraat in 1949 tegenover de huidige Vomar. Het witte pand is de kosterswoning van de St. Pancratiuskerk. Nu bestaat dat rijtje uit een telefoonwinkel, juwelier Wielinga en de buurtwinkel.

Sponsor Uitgelicht