N i e u w s f l i t s e n

 

Inloop Oud Sassenheim in het teken van WW II

04-25-2022

Sassenheim ten tijde van de Tweede Wereldoorlog’ is de titel van de presentatie die Stichting Oud Sassenheim zal vertonen tijdens haar inloop op Bevrijdingsdag 5 mei a.s. De presentatie geeft een beeld van de vele gebeurtenissen die zich in Sassenheim hebben afgespeeld tijdens WO II en tijdens de bevrijding en de dagen kort daarna.  

De Inloop wijkt iets af van vorige bijeenkomsten. Die begonnen direct met een presentatie. Tijdens de komende inloop krijgen de bezoekers eerst de gelegenheid met elkaar te praten en de uitgestalde fotoboeken te bekijken. Dit gezelligheidselement is wat op de achtergrond geraakt en wordt op verzoek weer naar voren gehaald. Ook de streekboeken van Herman van Amsterdam over de oorlog zullen uit het archief worden gehaald.

Na afloop van de inloop kan de lopende expositie ‘Het Rijke Roomse Leven’ worden bezocht. Deze kan ook ’s middags worden bezocht van 14.00 tot 16.00 uur.

SOS-inloop 5 mei, De Coy, Kagerdreef 72. Aanvang 10.00 uur.

 

 

Zoom

Fanfarekorps Crescendo op 8 mei 1945 tijdens de eerste optocht na de bevrijding. Hier op de Hoofdstraat ter hoogte van de Molenstraat.

Sponsor Uitgelicht