N i e u w s f l i t s e n

 

SOS weer normaal te bezoeken

28-02-2022

Stichting Oud Sassenheim gaat voor het publiek haar deuren weer openen. De inloop op donderdagmorgen 3 maart is weer mogelijk zonder beperkingen. Wel zal worden verzocht enige afstand van elkaar te houden. Op de tafels liggen weer de bekende fotoboeken en de kasten met boeken staan uitnodigend open.

De bijeenkomst belooft bijzonder te worden vanwege de aanwezigheid van wethouder Van Kempen in zijn functie van  ortefeuillehouder Erfgoed en Monumenten. Naar verwachting keert wethouder Van Kempen na de gemeenteraadsverkiezingen op  16 maart niet meer terug.

Het vaste onderdeel van de inloop, de presentatie ‘Herkent u ze nog, de Sassemers’ zal niet ontbreken. Frans van der Wiel neemt ons die ochtend in zijn presentatie mee naar de Menneweg. Op de Hoofdstraat en de Kerklaan na is dit de oudste weg van  Sassenheim.

Deze doodlopende weg naar de Kaag dateert van vóór de 13e eeuw. Uit oude kaarten blijkt dat de loop sindsdien niet is veranderd. Dit is heel bijzonder. In de 19e en 20 eeuw is er meer bebouwing gekomen. Dit zal, met verhalen over een aantal bewoners aan de weg, allemaal de revue passeren.

 

Aanvang inloop, 10.00 uur. Kagerdreef 72.

Elke tweede donderdag van de maand is De Coy ‘s middags open voor bezoek. De nieuwe expositie ‘Het Rijke Roomse Leven’ is nog niet toegankelijk. Deze wordt 7 april geopend en is daarna elke donderdagmiddag te bezoeken.     

Zoom

Menneweg, eind jaren 40, vanaf de locatie waar nu een kinderdagverblijf is gevestigd. 

Sponsor Uitgelicht