N i e u w s f l i t s e n

 

SOS ontvangt bijzondere donatie

21-06-2021

SOS bestuurslid Aad van der Geest werd deze maand blij verrast vanwege een donatie van € 2.500,- van een voor hem onbekende stichting in Amsterdam. Het bleek een koepelorganisatie te zijn, die vermogens beheert van fondsen op naam. Dat zijn stichtingen die uit naam van een vermogende particulier of een nalatenschap goede doelen steunen. De betreffende Amsterdamse organisatie, Ars Donandi, bestaat dit jaar 25 jaar en heeft om die reden in elke provincie een persoon gezocht, die onlangs een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen. De uitverkorenen werden daarbij verzocht een goede bestemming te zoeken voor het geld.

Aad van der Geest heeft geen idee waarom de keuze juist op hem is gevallen als enige in de provincie Zuid-Holland. Hij vindt het een hele eer.  

Maandag 14 juni kwam een delegatie van het bestuur van Ars Donandi de cheque en een oorkonde overhandigen in Sassenheim. Aad van der Geest heeft op zijn beurt de cheque in drieën opgedeeld: € 900,- aan het kinderkankerfonds Kika, € 800,- aan de Archeologische Werkgroep Nederland, afdeling Rijnstreek en € 800,- aan Stichting Oud Sassenheim. De SOS gaat het bedrag besteden aan de inrichting van zijn nieuwe archiefonderkomen. Dit onderkomen wordt komende maand opgeleverd.   

   

Donatie Ars Donandi aan Aad van der Geest

Louis Reijnierse, bestuurslid Ars Donandi, overhandigt Aad van der Geest de waardecheque.. 

Sponsor Uitgelicht