N i e u w s f l i t s e n

 

SOS Inloop over Sassenheim tijdens WO II

04-05-2021

Stichting Oud Sassenheim staat deze week stil bij 4 en 5 mei. In het verlengde van de activiteiten van de Oranjevereniging op deze dagen zal de SOS ’s morgens 6 mei tijdens haar maandelijkse inloop foto’s vertonen van Sassenheim tijdens de mobilisatieperiode, de oorlogsjaren en de bevrijding.

De SOS kan, net zoals de Oranjevereniging, dit jaar geen grote openbare bijeenkomsten organiseren. De Inloopbijeenkomst kan van huis uit via Zoom worden bijgewoond. De chronologie van de oorlog wordt gevolgd aan de hand van oude foto’s, zoals van de bij de Klinkenberg beschoten bus met Nederlandse militairen op weg naar vliegveld Valkenburg, van onderduikers en de gaarkeuken in Bernardus tot de twee nabij Sassenheim neergestorte bommenwerpers.

Op het eind wordt het weer vrolijker met beelden van de Canadese tank bij Huize Bernardus en foto’s van de bevrijdingsoptocht op 30 augustus 1945. Ook worden nieuwe foto’s vertoond die onlangs verkregen zijn, genomen vanuit de bollenschuur van J.A. van der Voort aan de Hoofdstraat van terugtrekkende Duitsers. De presentatie zal ongeveer 35 minuten duren en wordt weer verzorgd door Frans van der Wiel. Na de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisselen van herinneringen.

Donateurs krijgen de link van de Zoombijeenkomst gemaild. Andere geïnteresseerden kunnen de link kopiëren vanaf de website van stichting Oud Sassenheim.

Het maximum aantal toehoorder is 100. De inloop start om 10.00 uur. De Zoomwachtkamer is open vanaf 9.30 uur.

Join Zoom Meeting:

https://us02web.zoom.us/j/81711260877?pwd=OG1zc05haS9jdWRZTmlHN3JBTEhHdz09

Meeting ID: 817 1126 0877

Passcode: 354842 


De Zoom link  staat ook op de website stichtingoudsassenheim.nl   

Nederlandse infanteriemilitairen bij de bollenschuur van J.A. van der Voort aan de Hoofdstraat tijdens de Mobilisatie 1939-1940

Sponsor Uitgelicht