N i e u w s f l i t s e n

 

Oud Sassenheim vertoont thuis oud Sassenheim

28-02-2021

Oud Sassenheim vertoont thuis oud Sassenheim

Hoe zag het oude zwembad aan het eind van de Willem Warnaarlaan er ook weer uit? Wie herkent enkele oude kolenboeren uit Sassenheim? Wie weet nog hoe tentoonstellingsgebouw Bloemlust en het bekende logement ’t Bruine Paard eruit zagen? Over deze gebouwen doen nogal wat verhalen de ronde.

Dit zijn maar enkele van de vele beelden die donderdagmorgen 4 maart passeren in een presentatie tijdens de online inloop van stichting Oud Sassenheim. Vertoond zal worden de meest recente versie van de bekende serie ‘Herkent u ze nog, de Sassemers’. Deze versie, nr 15, zou afgelopen najaar in de Julianakerk vertoond zijn tijdens het 30-jarig bestaan van de SOS. Nu wordt een inhaalslag gemaakt door de presentatie online te presenteren. Er worden ook, ter ondersteuning van de foto’s, enkele korte filmpjes vertoond, zoals de opening van de kinderboerderij in Park Rushoff. Maar ook hoog aangeschreven cultuur komt in beeld, zoals het in Sassenheim vervaardigde doek van de Franse schilder Claude Monet.

De SOS gaat ook experimenteren met interactief presenteren. De deelnemers kunnen tijdens de presentatie kenbaar maken dat ze iets willen zeggen of vragen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de chatfunctie die Zoom biedt. Presentator Frans van de Wiel zal tijdens de presentatie vragen stellen over personen en zaken waarvan de SOS graag nog iets wil weten.

Vanaf dinsdag staat de link naar de Zoompresentatie op onze website: stichtingoudsassenheim.nl. De online inloop begint donderdagmorgen 4 maart om 10.00 uur. De Zoomwachtkamer is open vanaf 9.30 uur. Er kunnen maximaal 100 personen deelnemen, ook niet SOS donateurs. 

.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82780267322?pwd=OUMrSWFHei9QSnlRQlNpZHNkZngwdz09

Meeting ID: 827 8026 7322

Passcode: 431597

Wilhelminalaan

De Wilhelminalaan in 1930, tijdens de opening van het gemeentehuis

Sponsor Uitgelicht