N i e u w s f l i t s e n

SOS zoekt kunstwerk voor binnenplein De Coy

07-12-2020

Al ruim drie jaar beschikt Stichting Oud Sassenheim over haar onderkomen. Met man en macht is er aan geklust om het pand van binnen de juiste bestemming te geven. Expositiezaal, een zaal voor inloop en lezingen, archiefruimten, etc. Dit alles is al een poos geleden gerealiseerd.

Voor buiten zint de SOS op plannen om het oude schoolplein beter aan te kleden. Op de plaats van de oude fietsenstalling komt mogelijk een nieuwe uitbouw voor het archief. Voor de zandbak van de oud basisschool wordt nog een goede bestemming gezocht. Thans is er een  perkje in gemaakt, maar de SOS wil er een meer originele bestemming aangeven. Er zou een onderhoudsvriendelijk kunstwerk ingezet kunnen. Een blikvanger die het plein het jaarrond meer allure geeft.

Het bestuur zoekt een ontwerper/eigenaar of kunstenaar die iets wil bedenken voor het perkje. Het mag ook een oud ornament zijn of een bestaand kunstwerk, liefst met betrekking op Sassenheim of de streek. Voorwerpen, die thans agrarisch erfgoed zouden worden genoemd of gebruikt werden in een oud ambacht, worden ook niet uitgesloten.
De stichting vergoedt de materiaal- of herstelkosten van het uiteindelijk uitgekozen idee. Het gaat om de eer en om iets beeldends dat recht doet aan de locatie of de regio.

Idee├źn kunnen tot het eind van het jaar worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij SOS secretaris Paul de Baan 0252 215 622.

Villa Even Buiten 

Binnenplein van De Coy met het perkje

Sponsor Uitgelicht