N i e u w s f l i t s e n

Geen Open Monumentendag in Sassenheim 

08-06-2020

Geen Open Monumentendag in Sassenheim

Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft besloten dit jaar geen Open Monumentendag te organiseren. Monumentendag valt in het weekend van 12 en 13 september. De SOS vindt de uitvoering te ingewikkeld worden, nu er vanwege de onzekere situatie rond corona een streng protocol nageleefd moet worden. Zo moeten de looproutes op de 13 opengestelde locaties 'corona-proof' gemaakt zijn. Men vreest dat de maatregelen bezoekers zullen afschrikken. De 1,5-meter-regel is voor bezoekers in de vaak smalle gangen en trappen van oude gebouwen en torens moeilijk te garanderen. Ook het veilig rondleiden van grotere groepen wordt voor rondleiders lastig uitvoerbaar. De SOS kan ook niet instaan voor de gezondheid van de vele veelal wat oudere vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw optreden. Weinig verwachting is er ook van het verplichte reserveringssysteem per te bezoeken monument.

Ook de Open tuinendag, die voor het eerst gehouden zou worden in Sassenheim tijdens Open Monumentendag, gaat niet door. De SOS is voornemens met andere partijen volgend jaar voor geheel Teylingen een Open tuinendag tijdens Open Monumentendag te organiseren.  

De landelijke organisatie van Open monumentendag beraadt zich nog over het landelijk laten doorgaan van het evenement. Meerdere lokale comit├ęs hebben al aangekondigd dit jaar over te slaan.

De Nationale Archeologiedagen, die op 9,10 en 11 oktober zouden zijn, zijn vanwege de onzekere situatie rond corona verplaatst naar 18,19, en 20 juni 2021.

FBLogo Cancel

Sponsor Uitgelicht