N i e u w s f l i t s e n

SOS start Open Tuinendag tijdens Open Monumentendag 

30-03-2020

Stichting Oud Sassenheim (SOS) bereidt een Open tuinendag voor op Open Monumentendag. Het thema van Open Monumentendag 2020 is ‘Leermonumenten’. Tuinen zijn ook leermonumenten, aldus de SOS. Meestal zijn alleen de tuin van het Oude Koningshuys en van het park van Huis ter Leede opengesteld tijdens deze dag.

Open Monumentendag is op zaterdag 12 september.

De SOS wil nu ook andere Sassenheimse tuinbezitters stimuleren hun tuin op Open Monumentendag open te stellen voor het publiek. Eigenaren die hiertoe bereid zijn kunnen zich via de website van stichting Oud Sassenheim opgeven. Hun tuinen worden dan meegenomen in de wandelroute van Open Monumentendag 2020. Niet alleen grote, maar ook kleine tuinen tot en met moestuinen kunnen worden opgegeven. De SOS hoopt op een groot aantal inzendingen van trotse tuineigenaren die hun paradijsje willen tonen aan andere tuinliefhebbers en hun kennis daarbij willen overbrengen.

Tot 15 juni kunnen tuinen worden aangemeld.  

Eind juni zullen de tuinen worden bezocht door een Open Tuinencommissie van de SOS. Aan de tuinen worden geen prijzen verbonden. De tuinen worden ingedeeld aan hand van de categorieën: balkontuin, bloementuin, bostuin, heemtuin, kunsttuin, moestuin, schooltuin, watertuin en wilde tuin.

Op de website van stichting Oud Sassenheim staat een aanmeldingsformulier. Informatie kan ook worden ingewonnen via dit mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

      

Tuin voor OMD

 Een van de te bezoeken tuinen.

Sponsor Uitgelicht