N i e u w s f l i t s e n

SOS Inloop 1 aug 2019

28-07-2019

Op donderdag 1 augustus a.s. is het weer EERSTE DONDERDAG VAN DE MAAND, dus inloopochtend! Het bestuur van de Stichting Oud Sassenheim nodigt leden en belangstellenden hiervoor uit.

Op deze ochtend kunt u kennismaken met enkele van onze vrijwilligers, voor zover dat nog nodig is natuurlijk. Op de tafels liggen fotoboeken, waarin u naar hartelust kunt bekijken. Samen met tafelgenoten kijken is natuurlijk ook leuk: vaak zijn foto’s aanleiding voor het ophalen van allerlei herinneringen. De mooiste verhalen doen dan vaak de ronde!

Van de werkgroep Historie zijn er altijd wel enkele vrijwilligers aanwezig; aan hen kunt u uw vragen stellen over van alles wat met de geschiedenis van Sassenheim te maken heeft. Ook kunt u foto’s laten scannen.

De werkgroep Genealogie is met vele projecten bezig. Te denken valt aan het werken aan het Sassenheims Biografisch Woordenboek. Ook hier kunnen bidprentjes en rouwkaarten aangeboden worden voor ons archief.

Er zijn ook vrijwilligers bezig met het ‘opschonen’ van het archief, met het rubriceren van krantenknipsels en geschonken archieven. Tevens wordt er gewerkt aan het archiveren en digitaliseren van foto’s en filmmateriaal. Dit wordt dan op de Beeldbank geplaatst, zodat u dit thuis op uw gemak kunt bekijken.

Frans van der Wiel zal de presentatie Herkent u ze nog, de Sassemers? vertonen.

Locatie: De Coy, Kagerdreef 72, Sassenheim.

De zaal is open vanaf 10.00 uur en de presentatie begint om 10.30 uur. Om 12.00 uur beginnen we zo’n beetje met opruimen.

Inloop182019 

Sponsor Uitgelicht