N i e u w s f l i t s e n

’Kent u ze nog, de Sassemers’ in herhaling tijdens SOS-inloop

29-01-2018

Tijdens de SOS-jnloop op donderdag 1 februari zal de allereerste aflevering vertoond worden van de populaire Dia-avondpresentatie Kent u ze nog, de Sassemers.

 

In 2006 maakte Ton van der Wiel de eerste aflevering. Tot zijn overlijden in 2013 heeft hij elk jaar een presentatie verzorgd. Zijn broer Frans heeft het werk voortgezet. Inmiddels zijn er twaalf afleveringen gemaakt. In ‘Kent u ze nog, de Sassemers’ worden beelden getoond van oud Sassenheim en van bekende en minder bekende Sassemers.

 

Tijdens de inloop zal Frans van der Wiel de beelden van commentaar voorzien. De SOS is van plan dit jaar alle afleveringen nog eens te vertonen. “De SOS heeft nu een prachtig onderkomen; dan moet je het gebruiken ook”, aldus secretaris Paul de Baan.      

  

Tijdens de inloop kan ook de expositie Lagere scholen in Sassenheim worden bezocht in de Dreefzaal. Zoals gebruikelijk ligt er in de Kaagzaal weer veel documentatiemateriaal. Het bezichtigen van de expositie en het bijwonen van de beeldpresentatie is gratis.

 

Bezoekers die oud Sassenheim-materiaal (foto’s, voorwerpen en boeken) willen tonen, zullen uitleg krijgen van de SOS.  

Ton van der Wiel

Ton van der Wiel

 

Sponsor Uitgelicht