N i e u w s f l i t s e n

Stichting Oud Sassenheim bezorgd over staat bollenschuur

19-06-2016

Stichting Oud Sassenheim heeft zich wederom met een brief gericht tot de gemeente Teylingen over de deplorabele staat waarin de voormalige bollenschuur van de Gebr. Bergman aan de Teijlingerlaan zich bevindt. De stichting vreest dat bij langer uitblijven van beslissingen de bollenschuur als cultuurhistorisch erfgoed verloren gaat.

In 2012 maakte de SOS zich per brief al zorgen over de bollenschuur. Sindsdien heeft de stichting niets meer van de gemeente vernomen. Voorzitter Alfred Pop van Stichting Oud Sassenheim: “Naar verluidt ligt er een voorstel van de eigenaren om de bollenschuur te behouden, maar de besluitvorming duurt nu al jaren. De bollenschuur verpaupert steeds verder. De tand des tijds doet steeds meer haar werk en straks is het te laat”. De SOS wil situaties, zoals het dichtgetimmerde huize West End en het vorig jaar afgebroken, in 1840 gebouwde, witte woonhuisje midden in de Hoofdstraat, voorkomen.

De bollenschuur van de gebroeders Bergman is een rijksmonument en gebouwd in 1914. “Sassenheim kent nog maar weinig bollenschuren. Dit is er een die vlakbij de ruïne van Teylingen ligt. Een kostbaar stukje Teylingen”, aldus de SOS-voorzitter. De SOS gaat een beroep doen op de Teylingse politiek om gemeente en eigenaren tot daden aan te zetten

 

 

 

 

Sponsor Uitgelicht