N i e u w s f l i t s e n

 

Documentaire over Verdwenen Sassenheim

31-05-2021

Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft een documentaire gemaakt over verdwenen

panden en straatbeelden vanaf 1950. Op indrukwekkende wijze wordt getoond hoe in betrekkelijk kort tijd het straatbeeld sindsdien is veranderd. De documentaire volgt het straatbeeld van Sassenheim-zuid naar Sassenheim-noord. Vele oude panden en namen van bekende bewoners passeren de revue. Sommige beelden zijn ingekleurd. Alle beelden zijn van commentaar voorzien. Toegelicht wordt wat op de betreffende oude locatie op dit moment gebouwd is. Hierdoor worden de oude beelden sprekender gemaakt. De documentaire wekt de indruk dat zowat half Sassenheim is gesloopt. Dat komt doordat vooral markante gebouwen en nu sterk veranderde straatbeelden worden getoond.

De documentaire laat duidelijk zien dat tijd niet stil staat. Aan de kijker wordt het overgelaten of Sassenheim er op vooruit is gegaan. De algemene indruk is van wel, maar een paar verdwenen pareltjes blijven als verdwenen erfgoed toch hangen op het netvlies.

De documentaire Verdwenen Sassenheim is donderdagmorgen 3 juni om 10.00 uur te zien tijdens een Zoom-inloopbijeenkomst van de SOS. Donateurs ontvangen een link. Andere ge├»nteresseerden kunnen de Zoom-link voor de bijeenkomst vanaf woensdag 2 juni vinden op de site van Stichting Oud Sassenheim. Nadien is de 37 minuten durende documentaire te vinden op de SOS- website.    

   

Dorpsplein Sassenheim, vanuit Hortuslaan, Links Kerklaan, rond 1980.. 

Sponsor Uitgelicht