N i e u w s f l i t s e n

SOS Zoekt tuinen voor eerste Sassenheimse Open tuinendag 

27-04-2020

De eerste oproep naar tuinen van Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft z’n vruchten afgeworpen. Vier tuinliefhebbers hebben zich in april al aangemeld. De SOS wil tijdens Open Monumentendag 2020 naast te bezoeken monumenten ook een wandel- en fietsroute uitzetten langs te bezichtigen tuinen. Voorheen waren tijdens Open Monumentendag alleen het park bij Huis ter Leede en de tuin van het Oude Koningshuys opengesteld. Daar was altijd veel belangstelling voor. Dit jaar wil de SOS proberen het aantal te bezichtigen tuinen te vergroten. Niet alleen de hele grote, maar ook die van meer bescheiden omvang.


Tuin als Leermonument

Het thema van Open Monumentendag 2020 is ‘Leermonumenten’. Tuinen zijn ook leermonumenten, aldus de SOS. Sassenheim ligt in een van de mooiste sierteeltgebieden van de wereld. Kennis en plantgoed genoeg in de streek. De SOS hoopt op meer inzendingen van trotse tuineigenaren die hun paradijsje willen tonen aan andere tuinliefhebbers en hun kennis daarbij willen overbrengen.

Eind juni zullen de tuinen worden bezocht door de Open Tuinencommissie van de SOS. Aan de tuinen worden geen prijzen verbonden. De tuinen worden ingedeeld aan hand van de categorieën: balkontuin, bloementuin, bostuin, heemtuin, kunsttuin, moestuin, schooltuin, watertuin en wilde tuin. Tot 15 juni kunnen tuinliefhebbers hun tuin aanmelden via de website van Stichting Oud Sassenheim, www.stichtingoudsassenheim.nl. Daarop is meer informatie te vinden over de Sassenheimse Open tuinendag. Open tuinen- en Monumentendag is op zaterdag 12 september. Informatie kan worden ingewonnen via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kampfoto Anton Berbée

Een te bezichtigen Sassenheimse tuin

Sponsor Uitgelicht