N i e u w s f l i t s e n

Nationale Archeologiedag ook in Sassenheim

12-10-2018

Van 12 tot en met 14 oktober vinden de nationale archeologiedagen plaats.  Doel hiervan is om landelijk aandacht voor archeologie te vragen en een groot publiek kennis te laten maken met de verschillende aspecten hiervan.

 

In Sassenheim zal op zaterdag 13 oktober aan dit evenement aandacht besteed worden. Het Sassenheimse verleden zal tot leven worden gebracht aan de hand van potten en scherven. Een ervaren archeoloog zal in het onderkomen van Stichting Oud Sassenheim een workshop verzorgen over scherven en andere opgegraven voorwerpen in en rond Sassenheim. Aan de hand van voorbeelden zal uitleg geven worden hoe het materiaal te dateren en uitgelegd worden uit welk materiaal het is gemaakt. Deelnemers kunnen ook zelf gevonden materiaal meenemen. Dat zal dan worden gedetermineerd en zo mogelijk op waarde worden ingeschat.

 

Geïnteresseerden zijn van 11.00 tot 16.00 uur welkom in het SOS onderkomen De Coy, Kagerdreef 72.

Deelname aan de workshop is gratis. De workshop wordt gehouden in de Kaagzaal.

 

Gedurende de workshop is ook de Dreefzaal open, waar de expositie Openbaar vervoer in de Bollenstreek tussen 1870 en 1970 kan worden bezocht. Doorlopend wordt daar de video over de Blauwe tram vertoond. 

Archeologiedag 2017 SOS Sassenheim

 

Sponsor Uitgelicht