N i e u w s f l i t s e n

SOS-expositie trekt veel belangstelling

10-09-2018

De expositie van Stichting Oud Sassenheim over Openbaar vervoer in de Bollenstreek heeft afgelopen weekend veel belangstellenden naar het onderkomen van de SOS getrokken. Sinds de opening afgelopen donderdag zijn enkele honderden bezoekers langs geweest, al dus SOS-bestuurslid Aad Lelijveld. Op Open Monumentendag was De Coy ook open. De bezoekers brachten geruime tijd door in het SOS-onderkomen. Volgens Aad Lelijveld komt dat door de uitgebreide collectie aan herkenbare tram- en busattributen en met name de film over de Blauwe Tram. Die wordt constant vertoond. Met name de beelden waarin op het eind van de film de Blauwe Tram in vlammen opgaat zijn indrukwekkend en roepen veel emoties op.

De film is door tramhobbyist en drager van de SOS-erepenning Cor Spruit uit veel oud en soms uniek beeldmateriaal samengesteld. Tijdens de opening van de expositie vertelde de heer Spruit in een lezing over de Blauwe Tram dat hij vele mooie herinneringen aan de tram heeft, vooral als hij er mee naar zijn vriendinnetje en thans huidige echtgenote in Lisse ging.

De SOS heeft besloten dat de tentoonstelling voorlopig elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen is in De Coy aan de Kagerdreef 72. Vanwege een aantal verzoeken zal de tentoonstelling ook op enkele avonden te bezichtigen zijn. De data worden nog bekend gemaakt.                    

De heer en mevrouw Spruit bij door Cor Spruit gemaakte replica van de Blauwe Tram

 De heer en mevrouw Spruit bij door Cor Spruit gemaakte replica van de Blauwe Tram

 

Sponsor Uitgelicht