N i e u w s f l i t s e n

Nieuwe expositie van SOS: Streekvervoer van voorheen

08-09-2018

Aanstaande donderdag 6 september opent Stichting Oud Sassenheim tijdens haar maandelijkse inloopochtend een nieuwe expositie.

 

Na de expositie Lagere scholen in Sassenheim wordt nu het openbaar vervoer in de Bollenstreek belicht. De expositie gaat over het streekvervoer door Sassenheim in de periode 1870 tot circa 1970. Vanaf ongeveer 1870 verschenen de eerste gemotoriseerde voertuigen in het Sassenheimse straatbeeld. Naast vele foto’s van trams, bussen, bekende haltes en baanwerkzaamheden zijn er diverse modeltrams te zien. Het hele traject van Leiden naar Haarlem is zelfs op een 5 meter lange kaart uitgezet, voorzien van vele foto’s. Naast films met oude trambeelden is er ook een fraaie voorstudie in een bijna drie meter lange lijst te zien van het bekende Panorama Tulipland met de Blauwe Tram. Kleding van chauffeurs en controleurs, vervoerskaartjes in diverse maten en kleuren, het  ontbreekt er allemaal niet. De expositiewerkgroep van de SOS heeft stad en land afgereisd om attributen op te halen. Onder meer bij het NZH-Vervoermuseum in Haarlem.

Opening expositie met lezing

De SOS-Inloop begint om 10.00 uur. Om 10.15 uur zal de heer Cor Spruit, drager van de erepenning van Stichting Oud Sassenheim en verwoed verzamelaar van tramattributen, een presentatie verzorgen over de geschiedenis van de Blauwe Tram, die in het verleden in het gebied tussen Scheveningen en Volendam reed. Daarna zal de heer Spruit worden uitgenodigd de expositie te openen. Dat zal ongeveer om 11.15 uur zijn.

De expositie is ook ’s middag te bezoeken van 14.00 tot 16.00 uur. Daarna is de expositie tot nader aankondiging elke donderdagmiddag op genoemde tijden te bezichtigen. Voorzitter Paul de Baan van de expositiewerkgroep verwacht dat oud en jong deze unieke expositie komen bekijken. “Het is toch prachtig de verhalen van je ouders en voorouders te horen over hoe zij vroeger van en naar Sassenheim reisden”. 

Locatie: SOS-onderkomen De Coy, Kagerdreef 72.  

SOS Expositie Openbaar vervoer De Coy

 

Sponsor Uitgelicht