N i e u w s f l i t s e n

Expositie krijgt extra openstelling

26-02-2018

De SOS-expositie Lagere scholen in Sassenheim zal vanaf 1 maart tot 1 mei ook iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen zijn.

 

Stichting Oud Sassenheim hoopt met de middagopenstelling een nieuw publiek naar de tentoonstelling te trekken. De tentoonstelling, die vanaf de opening van De Coy vorig jaar november loopt, trok voorheen vooral veel donateurs van de stichting tijdens de inloopbijeenkomsten in de ochtend.

 

Met de extra openingstijden in de middag hoopt de stichting ook meer niet-leden en oud-leerlingen van de scholen en hun kinderen te trekken.

 

Aanstaande donderdagmiddag kan dat nog mooi tijdens de voorjaarsvakantie. Met name kinderen verbazen zich erover hoe vroeger het lagere schoolonderwijs was ingericht. De leermiddelen van toen doen hen verbaasd staan. Ouderen herkennen vooral de oude schoolplaten en het oude speelgerei van het schoolplein.

 

Naast de oude schoolattributen is een groot aantal mappen uitgestald met klassenfoto’s en foto’s van scholen die allang niet meer bestaan.

 

Op de Open Monumentendag van vorig jaar vonden vooral de fotomappen veel bekijks tijdens het goed bezochte Klasgenotenfestival. De foto’s kunnen worden nabesteld.

 

Gedurende de extra openingstijden zullen veelal oud-docenten de bezoekers door de tentoonstelling leiden. Voor kinderen staat er een drankje klaar. Ouderen kunnen er een kopje koffie nuttigen.

 

De tentoonstelling Lagere scholen in Sassenheim duurt tot 1 mei en is te bezichtigen in het SOS-onderkomen De Coy, Kagerdreef 72.

 

Aanstaande donderdag is het de eerste donderdag van de maand. Zoals gebruikelijk is er dan een SOS-inloopbijeenkomst. Aanvang 10.00 uur. Om 10.30 uur wordt voorstelling nr. 2 vertoond van Kent u ze nog, de Sassemers.

SOS expositie Lagere scholen in Sassenheim

 

 

Sponsor Uitgelicht